onsdag 28 oktober 2009

Varm choklad för hjärtat

I helgen var jag ute med mina kompisar på ett mysigt café i Gamla stan och beställde höstens första varma choklad. Det hör ju till när det blir kallt och grått ute. Nu har forskare från Yale School of Medicine kommit fram till att den värmande drycken inte bara är god utan också kan vara bra för ditt hjärta. Studiens testpersoner fick dricka några koppar sockerfri varm choklad om dagen, vilket resulterade i att deras blodtryck fick ett bättre flöde och blodtrycket föll med tre-fyra steg - viktiga faktorer som sänker risken för hjärtsjukdomar.

Obs. Kom ihåg att chokladen måste vara sockerfri, annars får den motsatt effekt, och det vill du väl inte?

2 kommentarer:

  1. Men hur ska den bli god om den är sockerfri:-)? Eller funkar kanske honung som ersättning?

    SvaraRadera
  2. Ha ha, ja det har du rätt i... Honung eller suketter kanske? Eller så blandar man i riktigt fin mörk choklad som man smält ner, den innehåller ju lite socker men är ju bra på andra sätt. Säkert bättre än ett pulver.

    SvaraRadera