fredag 30 oktober 2009

Morgonträning

Hej hopp, uppe med tuppen idag. Inte frivilligt kan jag tillägga, utan tvingades upp eftersom hantverkarna snart kommer och knackar på för att bygga balkong. Har kånkat ut hela bohaget från sovrummet ut i vardagsrummet som nu ser smått kaotiskt ut, och plastat in säng och garderob. Ingen idé att försöka jobba i det här oväsendet, så jag passar helt enkelt på att försöka mig på ett morgonpass på gymmet. Kickstart på dagen kanske man kan kalla det, och det låter ju fint! Jag har annars insett att jag inte är skapt för att träna på morgonen, är rädd att snubbla på mina egna fötter på löpbandet, tappa vikterna eller vad det nu är jag kan klanta mig med på grund av tröttheten... Äh, när jag väl kommit igång brukar det gå bra. Och det låter ju väldigt sunt, att ha morgontränat :-)

Någon som har något bra tips på hur man kan få igång sin energi på morgonen när man är en trötter som jag? Mottages i så fall tacksamt...

2 kommentarer:

  1. Smoothies! Är själv nyfrälst som morgontränare, det är en fantastisk känsla att starta dagen med. Men jag är långt ifrån morgonpigg och trodde aldrig att jag skulle klara det... Klarar heller inte av att träna på fastande mage, så jag mixar en smoothie med t ex frysta bananer (skivar och har i frysen), frysta hallon eller blåbär, honung, avocado och ev proteinpulver med vanilj yoghurt eller sojamjölk. Mums! Och så får man snabb energi, samt mättnadskänsla utan att det stör matsmältningen så att man inte orkar träna. Jogging eller yoga är bäst tycker jag, styrketräning direkt på morgonen känns lite väl häftigt... Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Åh, morgonyoga kanske vore något att testa på ändå. Känns ju som sagt lagom "hårt" för en segis som jag. Och smoothies är ju super på morgonen, och går faktiskt rätt snabbt att göra också. Tack för tipsen!!

    SvaraRadera