tisdag 6 oktober 2009

Smutsigaste loppet i år

Nästa helg är det dags för ett riktigt lerigt, blött, smutsigt och för mig totalt galet lopp - TjurRuset. Av någon anledning är det 5000 människor som faktiskt har anmält sig och tänker genomföra detta. Mycket konstigt. Jag antar att man ser det som den ultimata utmaningen om man gillar terräng kanske. Med tanke på att du springer genom kärr och diken, mellan träd, rötter och stenar och bland en massa andra galningar så måste du ju verkligen få utlopp för din lite okontrollerade sida, släppa loss ordentligt liksom. Kollar in bilderna från förra året och känner mig ännu mindre osugen på att någonsin vilja genomföra loppet. Jag förstår tanken på att utmana sig själv och att det faktiskt kan vara en rätt kul grej om man gillar lera och sånt. Personligen har jag aldrig kunnat gå på äkta festival just för att jag aldrig skulle klarat av all smuts och lera. Men alla är vi ju olika.
Eller vad säger du? Går du igång på lera och skulle vilja testa? Du kanske rent utav är anmäld? ( Bilderna är tagna av fotograf Marin Ekequist och lånade från Maraton.se)

5 kommentarer:

 1. Haha, ja OJ vad smutsigt! Tror att jag håller mig i min trygga aerobicsal faktiskt :).

  SvaraRadera
 2. Faktum är att just bliderna har fått mig sugen på att als börja löpträna. Körde igång för en månad sedan tillsammans med en kolelga och vår PT, och nästa lördag känns som höstens höjdpunkt! :)

  SvaraRadera
 3. Mikaela, vad häftigt - du måste berätta efteråt hur det var att verkligen genomföra det! Håller tummarna för att du inte sjunker i gyttjan :-)

  SvaraRadera
 4. Är anmäld till loppet! Ska bli riktigt kul att testa något nytt =)

  Kommer inte satsa på någon tid utan tänker njuta av loppet och ta mig i mål.
  Okej, under 1 timma hoppas jag på i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Känns som att det borde vara lite annorlunda att springa när man är så blöt och lerig överallt, får man inte skavsår? Eller det kanske är för kort sträcka för att det ska börja bli riktigt jobbigt. En timme vore ju fantastiskt att klara loppet på, det tror jag du fixar!

  SvaraRadera