Det är galet egentligen hur mycket man kan laga till i en steamer! När man tänker ångkokad mat så tänker de flesta nog "Hm, kanske broccoli och lax? Möjligtvis lite morötter?" Vi lagade till ris, kyckling, fisk, skaldjur, grönsaker (själv fick jag ansvaret för att laga kronärtskocksbottnar med salsa verde), svampomelett OCH tro det eller ej - sufflé! Helt fantastiskt. Jag är rätt fascinerad över ångkokningen som matlagningssätt eftersom det är hälsosamt, enkelt och väldigt gott. Det blir knappt någon disk, du boostar rätterna med aromer i en liten kryddbehållare underst där ångan stiger upp, och grönsakerna blir precis sådär lagom krispiga men ändå mjuka, så som man alltid vill ha dem när man kokar men aldrig lyckas få... Två tummar upp från mig för Philips steamer. Hamnar definitivt på min julklappslista i år. Enda kruxet är att jag inte vet var jag ska få plats med den i och för sig. Men sånt ordnar sig alltid :-)








Verkar ju superbra med en ångkokare. Vet du om det finns några kokböcker för just ångkokad mat?
SvaraRadera