torsdag 8 oktober 2009

Avokadofrukost

Älskar det där tillfället när du tar din avokado i handen som du köpte in stenhård för några dagar sedan, klämmer försiktigt på den och inser att den är alldeles perfekt mogen! Så var det imorse, och därför kunde jag inte vänta till lunch eller eftermiddag med att äta upp den utan var tvungen att lägga den på frukostmackan direkt. Mosad med lite örtsalt blir det världens godaste pålägg på knäckemackan.

Det är inte många livsmedel som är så näringsrika som just avokado. Den innehåller massor av hälsosamma näringsämnen, som antioxidanten vitamin E och hjärtvänligt enkelomättat fett. Avodako är hjärtats vän säger man i branschen, eftersom oljesyrorna kan hjälpa till att hålla blodfetterna nere. Vitamin E hjälper också till, eftersom den är fettlöslig och skyddar hjärta och blodkärl. Och växterosol kan minska upptaget av kolesterol i tarmen. Så ladda fruktskålen med avokado om du är rädd om hjärtat, svårare än så är det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar