tisdag 6 oktober 2009

Gör träningen roligare

Det är egentligen ganska lätt att lära sig att tycka om att motionera. Många ursäktar sig med att säga "men, jag tycker verkligen inte att det är kul att springa". Men spring inte då! Spela tennis, eller gå på en aerobicsklass, eller testa boxning! Finns så mycket att välja på där ute så jag är säker på att det finns något för alla, och det är oberoende om du har dragit på dig skador eller om du är ganska otränad från början. Den enda som kan motivera dig i slutändan är du själv, och det gör du först när du hittar en träningsform du tycker är kul. Testa, testa, testa!

Några andra saker som är viktiga när du ska komma igång är att:
1. Aldrig träna så hårt att det känns motigt och jobbigt nästa gång. Håll dig på en lagom nivå så orkar du hålla motivationen igång till nästa träning.
2. Tro på dig själv. Okej, du kanske bara hinner med en 30 minuters promenad om dagen, men lägg ihop allt det så har du faktiskt hunnit ganska så långt på ett år. Och du kanske inte kan hänga med i alla steg på step-klassen första gången, men hallå - om ett par veckor kommer du att glänsa! Öva dig i att tänka positivt och se möjligheter i stället för begränsningar.
3. Unvdik skuldfällan. Ibland är livet för komplicerat för att kunna följa ett stenhårt träningsschema. Då är det bara att acceptera läget. Sluta pressa dig själv och ge dig själv dåligt samvete de gånger du inte hinner träna. Då blir hela grejen bara motig och tråkig. Tänker du i stället på träningen som något kul du kan längta till och njuta av när det väl blir av så kommer du lära dig att tänka i andra banor och lära dig klämma in träningstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar