lördag 24 oktober 2009

Tips för en skönare promenad

Imorgon är det söndag, dagen då många av oss väljer att lägga en timme eller två på en skön avslappnande långpromenad i vackra omgivningar. Om du tycker att det blir tråkigt att bara gå, så kan du kanske inspireras av de här tipsen som jag hittade i tidningen PS!

Gå på nya sätt
Ta fötterna till hjälp för att samla tankarna. Hur känns gåendet i fotsulorna, benen och kroppen? Hur känns det att gå på asfalt? På en gräsmatta? Gå barfota (det här kanske är bäst på sommaren i och för sig), gå baklänges. Blunda och låt någon annan leda dig. Det bör hålla dig fullt sysselsatt med nuet för en stund.Fet

Ta rast
När pausade du sist, helt oplanerat? När tog du dig tiden att bara stå stilla, sluta ögonen, lyssna och känna? Ju mer uppe i varv vi är, desto oftare missar vi de möjligheter till paus som faktiskt finns. Men det händer inte av sig själv. Träna på att pausa.

Le en smula
Ett enkelt litet småleende ger näring åt ro och gjädje inom dig. "Samtidigt som du övar dig i att släppa alla bekymmer och all oro, försök att le", skriver buddhistmunken Thich Nhat Hanh i sin bok Varje steg väcker svalkande vind, en vacker vägledning i meditativ gång.

Andas
Andas fritt och bekvämt. När tankarna halkar iväg, fokusera på andetagen. Pröva ordet "trygg" inom dig för varje steg du andas in, och ordet "fri" för varje steg du andas ut. Eller kanske orden "ja" och "tack".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar