torsdag 22 oktober 2009

Inspireras av utelunchen

Nästa gång du går ut och äter en buffé, tänk inte bara på hur fantastiskt fint och gott allting är just då, utan plocka med dig inspirationen från rätterna hem till ditt eget kök. Var inte ledsen för att du inte orkar testa allt på bordet, utan titta i stället lite extra på de rätterna som ser goda ut men du inte får i dig just då och försök kopiera ingredienserna till din egen version.

När vi besökte kurorten Heiligendamm i Tyskland så blev vi bjudna på en helt fantastiskt hälsobuffé, med allt ifrån olika goda sallader med ingredienser som scampi, fetaost och pesto (inte tillsammans) till fina grönsaksspett, vårrullar och fruktsallad. Och körsbärsdessert så klart, något som alla tyskar hävdar inte är speciellt tyskt men som vi blev bjudna på varje dag. Nåväl, fint och väldigt inspirerande!

Själv tänker jag laga rödbetor i ugn med chevré till lunch, något med mycket färg känns som en bra motivationsgivare denna annars rätt så gråa dag.

1 kommentar: