torsdag 22 oktober 2009

Satsa på lunchträning

Det blir mer och mer populärt att träna på lunchen, vi aktiva tjejer med många järn i elden har inte alltid tid att gå till gymmet efter jobbet - så lite träning mitt på dagen är ett superbra alternativ. Och det går att göra träningen riktigt effektiv, även om du bara kan avvara en halvtimme. I Topphälsa ger Jessica Berg, som är friskvårdsansvarig på Feelgood i Stockholm, lite sköna tips på hur du tränar mest effektivt på kort tid:

Gå för förbränningen
Byt ut lunchhänget mot en lunchpromenad med en kollega. Högt tempo ger maximal förbränning.

Jogga för hjärtat
Bättre konditionsträning kan du inte få, och dessutom är det tidseffektivt. På med skorna, spring, klart. Färdigtränad under 30 minuter.

Maxa med crossfit
Allt fler gym satsar på den här typen av högintensiva pass där du jobbar med funktionell styrka. Även här tar det runt 30 minuter.

Cykla upp flåset
Sätt dig på sadeln, din egen eller träningscykeln på gymmet. Cykla så snabbt och långt du hinner, så jobbar du upp blås och benstyrka snabbt och lätt.

Fixa hållningen med core
Jättebra träning för dig som vill fokusera på mage och rygg. Korta pass på en halvtimme är perfekt för lunchträningen.

2 kommentarer:

  1. Perfekt tycker jag med lunchpass, när man har gymmet jämte. Lite keso med nötter kring 11-knycket innan och lunch framför datorn efteråt, så mycket energi för eftermiddagen!

    SvaraRadera
  2. Ja, man måste nästan planera in ett bra mellanmål på förmiddagen för att orka köra ett pass på lunchen. Om man vill ha bra energi i alla fall. Jag brukar också köra keso med nötter, och ibland lite skivad banan i också. Jättegott!

    SvaraRadera