onsdag 7 oktober 2009

Förbränningsguiden

Handlar din träning om att förbränna så mycket som möjligt? Då ska du spana in listan på träningsformerna som ligger i topp, och välja något passande ur den. Det är väl inga wildcards direkt, man förstår ju att ett pass med hög intensitet och mycket flås ger mer förbränning än ett lite mindre flåsigt. Men ändå - ni får listan bara för att det kan vara kul att ha lite koll.

Löpning (1 mil på 1 timme): 750 kcal/timme
Simning: 600 kcal/timme
Squash: 600 kcal/timme
Fotboll: 560 kcal/timme
Jogga: 500 kcal/timme
Step up: 425 kcal/timme
Basket/innebandy/tennis: 400 kcal/timme
Body Pump: Nära 400 kcal/timme
Spinning: 350 kcal/timme
Aerobics: 300 kcal/timme


Alla siffror är ungefärliga beroende på intensiteten på träningen.
Källa: Aftonbladet.se

3 kommentarer:

  1. Oj, tänk att Body Pump förbränner mer än spinning... Lite otippat tycker jag. Coolt!

    SvaraRadera
  2. ja,jag blev också FÖRVÅNAD!! men tanke på hur mkt man svettas och hur hög pulsen är... trodde nästan det var det dubbla. men som sagt hut mkt man tar i.. men även om man tar i ''normalt'' så borde man ju bränna 600/kcal per timme... generellt är det 1 kcal /per min i det andra konditionsmasktinerna.

    SvaraRadera
  3. Är precis lika förvånad som ni över just spinningen. Det är ju riktigt jobbigt och man svettas och får upp pulsen enormt, så den där listan måste nog gälla de som håller lite lägre tempo. Jämför med igår på gymmet när jag körde crosstrainer en halvtimme och brände 350 kalorier. Spinning måste ju vara ännu mer effektivt!

    SvaraRadera