tisdag 29 september 2009

Lite sköna hälsotips

Kanske inget nytt, men det tål att tänkas på. Små, små förändringar är allt som behövs för att du ska må bättre, bli piggare och kanske lite snyggare.

Ät mellanmål - ät något när du känner att du börjar bli hungrig efter lunchen. Ignorera inte dina hungerkänslor, det leder bara till att du trycker i dig alldeles för mycket godsaker och mat när du inte kan hålla dig längre. En frukt, en näve nötter eller en knäckemacka mättar bra för stunden.

Stäng av teven - alldeles för många människor äter idag sin mat framför teven, måste erkänna mig själv skyldig inom den här kategorin... Undersökningar visar att vi äter för snabbt och för mycket om vi glor på rutan samtidigt. Sätt dig vid köksbordet i stället och prata om dagen med ditt eventuella sällsFetkap, eller bläddra i ett skönt magasin.

Se upp med alkoholen - om du har gått upp i vikt och inte fattar varför, se efter hur mycket du har druckit på sista tiden. After works må vara trevliga, men en riktig partykväll motsvarar en extra middag med efterrätt kalorimässigt, så det kan vara läge att ta sig en funderare om det händer alltför ofta.

Ät vad du känner för - jag tror på modellen att äta det mesta, men i begränsade portioner. Om du helt utesluter vissa grupper av mat så kommer du att bli besatt och inte tänka på annat än det du inte äter. Kom också ihåg att ditt sug kan vara representera något annat än det du tror att du är sugen på. Skrev en artikel i Cosmo om det nyligen, tror det var septembernumret. Kan göra ett inlägg om det senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar