torsdag 10 september 2009

Sparka dig själv i baken

Mycket snack och lite action? Det finns knep att ta till, så att du faktiskt tränar alla de där gångerna du säger att du vill träna. Topphälsa tipsar i senaste numret om de tre magiska P:na som får träningen att bli av:
Planera
Bestäm redan dagen före att imorgon ska jag cykla till jobbet eller ta en långpromenad/joggingtur det första jag gör på morgonen. Ställ klockan och plocka fram de kläder du behöver. Tänk också igenom morgonen - är det anat som ska göras? Lämna barn på dagis, hänga tvätt, göra frukost, diska? Planera småsaker i förväg så du är förberedd.
PrioriteraFet
Det är lätt att hitta ursäkter för att slippa träningen, helt plötsligt verkar ett mossigt trädgårdsprogram superintressant, och köksskåpen behöver nog verkligen torkas ur... Känner du igen dig? Fundera då på varför du vill träna. Troligen för att må bra. Vad är då viktigast - rena köksskåp eller ett friskt och piggt du? Du och ditt välmående är prio ett i ditt liv, tid för träning ligger alltså i topp på din att-göra-lista. Och ja - det gäller även för dig som har familj, för när du tar hand om dig själv kommer du att bli en bättre mamma, fru och vän.
Passions-boosta
Vilken typ av träning tycker du är kul? Om du inte vet - testa allt du kommer över. När du hittar träning du känner passion för blir det så mycket enklare att verkligen komma iväg.

Träningskläderna du har köpt förtjänar att användas, inte ligga i garderoben och samla damm. Personligen tycker jag att just pengar är en bra sporre, så köp lite nya träningsplagg eller investera i ett gymkort eller en kurs i någon annan sport. När du väl har lagt ut så mycket pengar kommer du att vilja träna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar