tisdag 29 september 2009

När det är okej att stanna hemma

Det finns dem som får abstinens om de inte kommer iväg till träningen regelbundet, och så finns det dem som gärna hittar på ursäkt efter ursäkt för att slippa. Iform.se reder ut vilka gånger du faktiskt har en legitim anledning att skippa träningen, och vilka gånger du borde ta dig i kragen och pallra dig iväg ändå:

Feber
Du bör inte träna. Bädda i stället ner dig. Om du tränar med feber kan träningen medföra risk för hjärtproblem.

Halsont eller förkylning
Om du är snuvig eller har halsont men ingen feber mår du bäst av att inte belasta kroppen för mycket. Ditt immunförsvar behöver i stället lugn och ro för att bekämpa infektionen.
Sömnbrist
Om du har sovit dåligt får du förnyad energi och bättre nattsömn av att röra på dig. Dålig sömn under längre tid kan dock medverka till att försämra ditt immunförsvar. Därför bör du inte utsätta dig själv för några större strapatser.
Stress
Motion är effektivt för att bekämpa stress. Träningen hjälper kroppen att utsöndra bra hormoner som har lugnande effekt och bekämpar stresshormoner.

Skador
Försök aldrig träna när du har en skada som kräver att du tar det lugnt. Beställ tid hos en läkare eller sjukgymnast och fråga vad som kan rekommenderas för din kropp.
Baksmälla
Det går bra att träna. Kanske gör det att du mår bättre. Kom bara ihåg att dricka mycket och känn efter hur du mår, så att du inte plötsligt kollapsar på grund av vätskebrist.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar