söndag 27 september 2009

Flera smarta löptips

Tänker peppa er med ännu fler tips på hur ni springer bäst i höstblåsten. Hade hoppats hinna med en runda nu på förmiddagen, men tiden har runnit iväg och jag ska snart till min syster i Älvsjö för lite familjemys, så det får bli ikväll i stället.

Okej, när det gäller utomhusträning under de kallare årstiderna så ska du helt enkelt passa på att utnyttja vädret till din fördel, det kan hjälpa dig att utveckla din löpning. Att exempelvis variera vindmotståndet gör att musklerna får arbeta på olika sätt, vilket gör löppasset mer effektivt. När du är ute och springer en blåsig, kylig dag är ett tips att börja löpa i motvind. Risken är annars att du blir nedkyld under andra halvan av träningspasset.

Och så lite tips kring kläder och material:
Använd funktionsmaterial
Bomull tenderar att suga åt sig och behålla fukt, vilket inte är bra när man tränar i kyligare väder. Använd i stället löparkläder i funktionsmaterial, som transporterar bort fukten och håller kroppen varm och torr.

Bra skor
Det är alltid viktigt att du använder löparskor som passar just dina fötter och dina behov. Springer du i skog och mark samt under de kyligare årstiderna behöver du en löparsko som är anpassad för det. Satsa på en sko som ger maximal stabilitet på ojämna underlag och är utvecklad i ett material som står emot väta och smuts. adistar Revolt från adidas som jag tipsat om tidigare, är perfekt för den typen av löpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar