lördag 26 september 2009

Våga springa året runt

Fick en massa bra råd med oss från pressträffen hos adidas igår, om hur man faktiskt kan lyckas med sin löpträning året runt. Fler och fler väljer att hålla fast vid löpningen trots kallare årstider, så därför tänker jag dela med mig av några smarta visdomsord:

Våga utmana
Att springa off-road, i skog och mark, är ett utmärkt sätt att träna. Naturliga hinder gör att du måste springa zickzack, parera och variera dina löpsteg. Det här gör att du stärker dina muskler och leder, förbättrar din koordinationsförmåga och din löpteknik.
Fem-minuters regeln
Många löpare gör misstaget att ta på sig alldeles för mycket kläder när de ska ut en kylig höst- eller vinterdag. Det kan leda till att man börjar svettas i onödan och känner sig överhettad för att sedan i stället bli jättekall då kläderna inte hinner transportera bort all fukt som produceras. Ha därför som regel att du först efter fem minuter ska få upp en skön värme i kroppen. Det innebär alltså att de första minutrarna kan bli lite kyliga, men det är det värt.
Tre-lagers-principen
Att klä sig i fler tunna lager hjälper att hålla värmen utan att det behöver bli pylsigt. Lager-på-lager-principen stänger nämligen in luften som värmer dig. Principen ger dig också möjlighet att på ett smidigt sätt reglera kroppstemperaturen genom att antingen ta på eller av ett lager.

Ännu fler smarta löptips för hösten och vintern kommer på bloggen imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar