tisdag 1 september 2009

15 minuters träning räcker

Okej, vi upptagna människor i dagens samhälle har ofta ont om tid. Och många kanske hoppar ett helt träningspass bara för att de inte känner att de hinner vara en hel timme på gymmet. Men det är dags att tänka om. Forskning visar nämligen att så lite som 15 minuters träning kan göra en rätt stor skillnad. Lägg till fem minuter för att klä om innan, och fem-tio minuter för duschen efteråt så har du en tid på 25-30 minuter. Och den tiden kan de flesta hitta, några gånger i veckan.

Lifeportalen har satt ihop ett par förslag för dig som vill träna intensivt under femton minuter, för att få ut maximal effekt. Och det vill vi ju!
Alternativ 1
Jogga lätt i fem minuter. Löp därefter fem minuter i maxtempo, öppna i 100-metersfart och håll denna hastighet så länge du orkar, sträva efter att hålla så hög fart du kan i fem minuter. Avsluta med att jogga lätt i fem minuter.
Alternativ 2
Börja och avsluta passet med fem minuters lätt jogging som i alternativ 1. De fem minuterna i mitten löper du enligt följande; maxfart i 45 sekunder, lätt jogg i 15 sekunder, upprepa fem gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar