onsdag 9 september 2009

Skräckstatistik kring fötter

Fyra av tio kvinnor riskerar sina fötters hälsa, bara för att de hittat drömskorna till nedsatt pris. Då kan man utstå lite smärta, menar de brittiska kvinnor som deltagit i undersökningen. Vi kvinnor köper skor fast vi vet att de inte passar, vilket leder till fotproblem som liktornar och inväxta naglar. Yuck! Fotspecialister menar att visst är det okej att bära klackar eller skor med smala tår någon gång ibland, men inte för ofta. Kvinnofoten mår bäst i en sko med låg klack och rundad tå. Själv lämnade jag spetsig-tå-skorna för länge sedan, har insett att de inte passar min fot. Det var sjukt poppis när jag bodde på Irland, och visst klämde jag in mig i de där smala skorna flera kvällar i veckan, jag hade ju trots allt köpt dem... Jag gillar höga klackar, gillar hur de får mig att känna, gillar hur mina ben ser ut i dem, gillar att det klackar när jag går. Men naturligtvis går jag inte omkring i dem varje dag. Du måste vara snäll mot dina fötter, det är de som ska bära dig genom hela livet.
Mina favoritskor nummer ett -Friis&co, höga rejäla klackar men rundad tå, okej ibland alltså. Kan göra lite ont under fotsulan efter en hel kvälls användning.
Mina favoritskor nummer två - Nine west, höga smala klackar men öppen ganska rundad tå, aningen vingliga att gå på (klarar INTE kullersten) men ger en grym extra förlängning av benen. Okej ibland.

Mina favoritskor nummer tre - DonDonna, ganska låg bekväm klack men dock lite avsmalnande i tån. Inga spetsisar, men inte runda heller. Kan börja värka i tårna efter många timmar i dem. Okej ibland alltså.
Kontentan, jag använder skor som kanske inte är kanon för mina fötter någon gång då och då, liksom de flesta kvinnor. Men jag skulle aldrig drömma om att köpa ett par i fel storlek! Dumheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar