Te
- Mjölkproteiner kan binda sig till antioxidanterna i teet och hindra kroppen från att ta upp dem.
+ Pressa i citron, som hjälper antioxidanterna att överleva hela vägen in i kroppen och tas om hand.
Zuccini
- Om du kokar grönsaken kan den minska sitt värde av vitaminer.
+ Ånga eller woka zuccinin och häll sedan över lite olivolja. En liten mängd fett hjälper att ta upp de fettlösliga provitamin A.
Äpplen
- Att skala ett Granny Smith-äpple är ett misstag, eftersom skalet innehåller fem gånger mer polyfenoler än själva frukten.
+ Testa ett Northern Spy, äppelsorten som kämpar mot fler fria radikaler än någon annan äppelsort.
Choklad
- Om du gillar O´boy, tänk på att när choklad som mixas med mjölkprodukter kan förlora sin effekt av flavonider.
+ Tänk nötter! Välj mörk choklad som innehåller mandel eller nötter för att få i dig extra vitamin E.
Källa: Self
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar