måndag 15 juni 2009

Ännu bättre antioxidanter!

Det är inte bara vad som äter som spelar roll utan även hur du äter det. Sätter du väljer att laga och servera dina antioxidantrika livsmedel kan antingen stärka eller sänka deras välgörande. För att maximera effekten, testa de här knepen:

Te
- Mjölkproteiner kan binda sig till antioxidanterna i teet och hindra kroppen från att ta upp dem.
+ Pressa i citron, som hjälper antioxidanterna att överleva hela vägen in i kroppen och tas om hand.

Zuccini
- Om du kokar grönsaken kan den minska sitt värde av vitaminer.
+ Ånga eller woka zuccinin och häll sedan över lite olivolja. En liten mängd fett hjälper att ta upp de fettlösliga provitamin A.

Äpplen
- Att skala ett Granny Smith-äpple är ett misstag, eftersom skalet innehåller fem gånger mer polyfenoler än själva frukten.
+ Testa ett Northern Spy, äppelsorten som kämpar mot fler fria radikaler än någon annan äppelsort.

Choklad
- Om du gillar O´boy, tänk på att när choklad som mixas med mjölkprodukter kan förlora sin effekt av flavonider.
+ Tänk nötter! Välj mörk choklad som innehåller mandel eller nötter för att få i dig extra vitamin E.

Källa: Self

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar