måndag 8 juni 2009

Bästa strandsporterna för formen

Stranden är det perfekta stället för utomhusträning. Och det behöver inte kännas som träning heller, se det mera som ett spel eller en lek så kanske det blir lättare att komma igång. Både sand och vatten ger grymt motstånd och gör träningen ultimat. Fram för beach 2009 - här är sporterna som är mest effektiva:

Simning
Mest effektiva träningsformen eftersom alla dina muskler får arbeta, och du bränner kalorier för att ta dig framåt i vattnet. Simmar du dessutom i vågor i stället för bassäng så får du extra motstånd. Testa att variera dig mellan rygg-, bröst- och fjärilssim.

Beachvolley
Roligt eftersom ni spelar i lag. Du tränar både kondition, balans, reaktionsförmåga och benstyrka på samma gång. Ju finkornigare sand desto skönare att slänga sig efter långa bollar. Plus för hög raggningsfaktor.

Jogga i sanden
Superpass som bränner kalorier och stärker benen. Spring längst med sandkanten, det är skonsammare för lederna än löpning på ansalf och andra hårda underlag. Barfotalöpning funkar bra, testa att spring där vattnet har packat sanden hårt för enklare steg. Du tränar både rumpa, bål och stabilitet.

Tänk på att dricka extra mycket vatten, smörja in dig ordentligt med solkräm (flera gånger om ifall du tränar i vattnet) och ha gärna ljusa lätta kläder på dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar