tisdag 23 juni 2009

Manifest för mer mystik

Vi bor i en värld som försöker förklara precis allting, vare sig det handlar om hur våra hjärnor fungerar eller om det finns något som kallas öde. Jag tror att det är bra att lämna lite utrymme för mystiken, för att vi ska få fundera, känna och förundras. Livet är inte ett problem som ska lösas utan snarare ett mysterium som ska levas. Jag har hittat ett manifest för hur du tillåter mystiken att ta plats i ditt liv.


1. Trotsa förnuftet. Fatta ett beslut baserat enbart på din instinkt, som att välja den första DVD:n i hyllan som ditt hjärta bultar lite extra för eller välja en internetdejt som känns cool vid första blicken.

2. Tillåt det oväntade att hända. Ta en programtidning från Medborgarskolan eller Folkuniversitetet och blunda medan du slår upp en sida och sätter ner fingret. Öppna ögonen och anmäl dig till precis den kurs som slumpen valt.

3. Bjud in det som är annorlunda. Prata med en främling i parken, på ett kafé eller på gatan.

4. Lägg märke till sammanträffanden.

5. Läs om mysterier. Oavsett om du väljer renodlade mystikböcker eller Agatha Christie, lägg märke till hur du känner dig i mitten av boken i motsats till i slutet.

6. Njut av det som är lite obekvämt. Berätta en spökhistoria!

7. Vandra utan mål. Ge dig ut och promenera utan något specifikt slutdestination utan vandra dit benen för dig.

8. Förundras över regnbågar.

9. Spendera en dag med ett barn. Se världen genom deras ögon och när du inte kan svara på alla deras frågor om "varför", förundras tillsammans med dem över hur världen funkar.

10. Skicka ett Alla hjärtans dag-kort till någon, oavsett vilken månad det är.

11. Erkänn aldrig att det var du!

12. Skriv ditt livs historia. "Det var en gång...", "Varje dag brukade hon....". Gissa dig sedan fram till något oväntat. "Men vad ingen kunde ana var att nästa dag så..."

Källa: Psychologies

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar