måndag 29 juni 2009

Blir ett mingelproffs i sommar

Sommartider är partytider för de flesta. Det vankas bröllop, grillfester, kräftskivor... Med stor sannolikhet kommer du under sommarsäsongen att träffa på ett stort antal främmande människor som du måste mingla med, och för dig som tycker att det är jobbigt med småprat så har jag hittat några smarta tips på Psychologies.co.uk som kan hjälpa dig slappna av och njuta av festen!

Se inte småpratet som bara småprat
När man tänker "småprat" så tänker man på krystade samtal om 'jaha, vad jobbar du med då?' och andra frågor som liksom SKA ställas. Totalt värdelöst. Eller? Om du tänker tillbaka lite på de nära relationer du har idag så började alla förmodligen med just löst chitchat. Så se i stället minglet som en chans att kanske hitta riktigt goda vänner, så känns det inte lika stelt.

Leta efter gemensamma ämnen
Om ni är på samma fest så har ni förmodligen åtminstone en sak/person ni känner gemensamt. Bygg ett samtal utifrån det, och undvik att ställa frågor som personen kan svara ja eller nej på.

Spinn vidare
Om din rädsla mest handlar om att kunna komma på nya samtalsämnen att diskutera kring, kom ihåg att det är minst lika viktigt att lyssna på vad personen du snackar med säger. En undersökning från University of Buffalo visar att personer som visar nyfikenhet har mycket enklare att knyta an till nya människor.

Lär dig att tajma
Nyckeln till ett lyckat samtal är att veta när du ska börja och sluta. Undvik att tränga dig på och avbryta privata diskussioner, och planera in en mening för samtalets avslut om det känns som att det håller på att dö ut. Du ska alltid lämna din samtalspartner sugen på att höra mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar