måndag 22 juni 2009

Minska felköp i skodjungeln

Jag tror att det är många som ger sig ut och köper träningsskor i dagarna. Uppenbar anledning 1 - vädret är bättre och bikinisäsongen är i stort sett här, löpning är bästa sommarträningen. Uppenbar anledning 2 - sommarrean är igång och du känner att du sparar pengar genom att slå till just nu. Om du är på skojakt så har jag några smarta råd du bör följa:

1. Köp skorna i en sportbutik, där du kan få hjälp av kunnig personal och testa dem på ett löpband. Bäst är om du har möjlighet att även göra ett test för hur mycket du pronerar (det vill säga hur du sätter i foten i löpsteget), vilket många specialiserade butiken erbjuder.

2. Testa, testa, testa... Även om du gillar en viss modell, tro inte att den ska sitta precis på samma sätt idag som den gjorde när du köpte förra paret för tre år sedan... Modellerna förändras och det kanske är en helt annan sko som passar din fot bättre.

3. Stirra dig inte blind på utseendet. Visst är det härligt om skon är snygg, men välj inte modell och märke efter färgen. Det finns så mycket att välja på idag att du kommer att hitta en sko som passar både foten och ögat.

4. Köp inte för små skor! En löparsko ska inte sitta jättetajt på foten utan kan med fördel gärna vara upp till en storlek större än du normalt har.

Lycka till!!



Några av mina favoriter här hemma. Testar en hel del modeller i mitt arbete och har upptäckt att jag kan förälska mig i såväl Nike som Adidas, Reebok, Asics... Lyssna på din fot, det är den som är experten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar