tisdag 28 april 2009

Örter mot stress

Hjälp, har fått "twitches" i ögat igen, som jag har haft under korta perioder ett par gånger det senaste året. Min kollega Emma på Cosmo förklarade att hon lider av samma sak och att det handlar om trötthet och stress. Brukar bli bättre bara jag får några nätters ordentlig sömn.
Lifeportalen.se har listat några av de örter som sedan länge har antvänts för att förebygga och behandla stress. Grejen är att idag inser vi även hur viktigt det är att hitta anledningen och faktiskt åtgärda, i stället för att bara tillfälligt mildra. Men för den sakens skull så är det ju kul att veta vilka kryddor du ska satsa på, för dig som ändå gillar naturmedicin:

*Ginseng och rysk rot hjälper till att reducera stresshormoner, förbättrar både mental och fysisk prestationsförmåga och förbättrar förmågan att hantera stress.
* Schizandra och passionsblomma är bra för personer som sover för lite, har svårt att koppla av och för personer med låga nivåer fysiska reserver. Skapar ett inre lugn.
* Citronmeliss är bra mot migrän, är rogivande, stimulerar tarmfunktionen och är dessutom bra för minnet. Mycket där på en gång!

Se där vad som står hemma på fönsterbrädan helt grön och inbjudande... Får bli fruktsallad med citronmeliss som lunchdessert idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar