måndag 27 april 2009

Fuskguide till detox

Håller på att planera en detoxartikel för tillfället och hur bra jag än tror att det är för kroppen så krävs en enorm viljestyrka för att klara av det. Men vad gör man om man är sugen på att avgifta kroppen lite lagom men inte orkar förbinda sig till alltför svåra regler? Jo, man gör en fusk-detox på följande vis:
* Drick en kopp varmt vatten med citron en halvtimme innan varje måltid. Det hjälper mättnadskänslan och hindrar att du kastar i dig maten för snabbt.
* Tillför mer fiber till kosten, typ All bran eller riktigt grovt bröd. Fibrerna drar till sig sånt som kroppen vill bli av med och hjälper till att transportera ut det.
* Testa en detox-juice. Det kanske inte låter lika lockande med ingefära och rödbetor som din vanliga banansmoothie, men din kropp kommer att älska det.
* Byt fruktyoggi mot a-fil. Få inte panik nu, men det bor en hel del bakterier i din mage. Äter du acidophilus-berikad fil eller yoghurt så ser du till att du får in tillräckligt många "goda bakterier" för att väga upp.
*Ät jordgubbar i stora lass! (Det här tror jag inte någon har något problem med...) De är grymma när det kommer till att rensa kroppens inre system, och de är dessutom bra för tänderna.


Har frossat i jordgubbar i helgen, så jag anser mig själv i alla fall ha påbörjat en liten del av en fuskdetox. Man kan ju börja med punkterna ovan för att förbereda kroppen inför "the real thing". Jag är sugen att testa, har faktiskt aldrig detoxat på riktigt. Måste bara hitta en plats i almanackan där det känns som ett bra tillfälle att hålla sig ifrån alkohol, socker allt vad det nu är. Inte det lättaste... Är det någon som har detoxat redan? Berätta gärna hur det gick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar