onsdag 6 maj 2009

Matsmart med intelligenta livsmedel

Känns hjärnan lite mosig idag? Det går faktiskt att äta sig smartare:
Broccoli innehåller vitaminer och mineraler och har en förmåga att skydda kroppen mot fria radikaler. Den skyddar hjärnan och kan förebygga cancer.
Fullkorn är en form av glukos som är något som hjärnan behöver regelbundet för att fungera normalt. Bästa källan av glukos finns i långsamma kolhydrater som fullkornsprodukter, frukt och grönsaker.
Curry har bevisats vara en krydda som är bra för både den mentala skärpan och för att bibehålla hjärnans funktioner.
Fet fisk innehåller massor av bra omega 3-fetter, som hjärnan behöver för att kunna fungera ordentligt. Hjärnan består av nästan 60 procent fett, så mata på den genom att äta fetare fiskar som lax, makrill och sill.
Tomater som är riktigt röda är smaskens för hjärnan, eftersom de innehåller rikligt med lykopen, en antioxidant som ger grönsaken dess röda färg. De innehåller också viktiga B-vitaminer och mineraler som hjälper till att skydda hjärnan.

Källa: Topphälsa, 101 sätt att trimma hjärnan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar