tisdag 19 maj 2009

Sno knepen från idrottsstjärnorna

Det finns några smarta knep att ta till när du vill se ditt självförtroende växa, många av dem hittar du bland sportstjärnornas ritualer. Så fundera på vem som är din favorit på bollplanen, idrottsarenan eller i pooolen, och titta sedan närmare på vad som gör att du gillar den personen så mycket och låt dig inspireras av hennes knep. Så länge kommer några bra tips här:

1. Sträck på dig när någon berömmer dig för något och ta till dig den positiva känslan. Vi är många som duckar för komplimanger och avfärdar dem med ett 'äh, det var väl inget'. Fel fel fel! Tacka och var stolt i stället, och försök att se dig själv genom andras ögon så inser du din storhet.
2. Se dig själv i positiva bilder. En populär grej bland idrottsstjärnor på stora tävlingar är att just fokusera på positiva tankar om hur bra det kommer att gå, hur högt du kommer att hoppa eller hur snabbt du kommer att springa. Sno den idén och lägg fem minuter innan du somnar på kvällen med att tänka igenom några av de situationer du kommer att hamna i under morgondagen, och hur fantastiskt bra det kommer att gå!
3. Skriv ner dina visioner om hur du vill att ditt liv ska bli. Det är superbra att öva sig på att skriva ner vad man vill ha och hur man vill att det ska bli, positiva bilder triggar igång din fantasi och lagras omedvetet kvar där. Långsamt kommer du att börja vänja dig vid de lyckliga bilderna och gör vad som krävs för att de ska bli sanna.
Källa: ToppHälsa



Jag slår vad om att tennisstjärnan Maria Sharapova visualiserar fram sin seger i förskott innan hon går in på spelplanen. Det ger den där lilla extra kraften och självförtroendet du behöver för att genomföra en bra match. Våga tro på dig själv, redan i förväg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar