måndag 16 november 2009

Vilka regler styr dig?

Coachen och inspiratören Emma Pihl menar att de flesta av oss gör det svårare än nödvändigt för oss själva att känna oss stolta, glada och lyckliga. Vi har helt enkelt satt för hårda regler för att få uppnå de där känslorna vi mår så bra av. När vi höjer den ribban så blir konsekvensen att vi piskar oss själva ännu hårdare och strävar ännu mer efter att få känna lyckokickar. Emma menar att om vi fick känna oss lyckade och tillräckliga oftare skulle det inte betyda att vi slutade sträva, bara att vi skulle sträva utifrån en annan drivkraft av lust och njutning i stället för smärta och kamp. Hon är klok som en bok den där Emma...

Ta en titt och se om du själv har för svåra regler att leva upp till:
1. Utvärdera. När känner du känslor som du trivs med och mår bra av. Vad har du gjort, åstadkommit eller uträttat då? Är det skäligt eller kan du göra det enklare för dig? Pröva att halvera svårighetsgraden på reglerna.
2. Försvåra minus känslor. Försvåra för att känna nedstämdhet, misslyckande och otillräcklighet. Lägg ribban för dig själv på samma nivå som det du skulle lägga någon annans ribba på.
3, Träna. Dina regler får effekt på dig för att du tränat in dina gamla regler på samma sätt behöver du också nöta in dina nya regler. Övning, träning, repetition och trons övertygelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar