måndag 16 november 2009

Ohälsosamma trender

Visst är det kul att följa modetrender, till en viss gräns. Tillfällen när du ska låta trenden passera förbi dig är enligt mig 1)när du inte tycker att den är snygg 2)när den inte är smickrande för din figur och 3)när den är hälsofarlig. Och nu har det dykt upp en del trender som faktiskt inte är så bra för hälsan.

Extremt höga klackar som man ser lite här och var nu gör att foten kommer i en vinkel framåt, vilket kan leda till nervskador och andra fotproblem. Alltför slimmade byxmodeller kan också vara farligt, eftersom du lätt kan dra på dig en svampinfektion eller så kan sömmarna irritera. Vill du vara snäll mot din kropp väljer du ett par byxor i stretchtyg, och satsa på bomull och linne som andas bätter än konstgjorda material.

En annan trend när det kommer till accessoarer är megaväskan som hänger på var och varannan axel. Är det alltför tung kan du få stel nacke, dålig blodcirkulation och en snedbelastad kropp. Går du med en stor väska - se till att variera mellan att bära den över både höger och vänster axel, eller över de olika armarana. Smartast är att kolla in vikten redan när väskan är tom innan du köper den. Är den tung redan då så kanske du ska välja en annan modell i ett lättare material.

Slutligen har vi de stora tunga örhängena. Snyggt, visst - men bär du riktigt tunga örhängen så tyngs örsnibben ner och hålen kan töjas ut och se rätt hemska ut när du väl tagit av dig örhängena. Inte kul att alltid behöva gå med håret kammat framför öronen...

1 kommentar:

  1. Hej du, du är ju klok som en gammal bok :-).
    Men håller med dig till punkt och pricka.

    När jag var i Stockholm för några veckor sedan såg jag en tjej med sådana där jättehöga klackar. Problemet var bara att hon inte kunde gå i dem. Istället för att klacken skulle vara vinkelrät mot marken för att ge bästa stöd så var den helt sned. Det kändes som om tjejen hade mer tur än skicklighet att den alls satt kvar i skon.

    Jag tycker mycket om din blog och jag hade blivit jätte glad om du ville besöka min på gladdagboken.se

    Trevlig vecka!

    Lilla a

    SvaraRadera