torsdag 5 november 2009

Hälsokosten håller i sig

Har tidigare skrivit om hur gymmen står sig i lågkonjunkturen, och det här handlar ju lite om samma branch. Trots att folk har mindre pengar, och håller igen på många saker för att skydda ekonomin, så spar vi inte på slantarna när det gäller hälsokost. Tydligen så är det en trend under ekonomiska nedgångar, att försäljningen av hälsokost ökar. Experterna menar att det beror på att vi inte anser oss ha varken tid eller råd att bli sjuka och känner ett ökat ansvar för att hålla oss själva friska. Och så handlar det om att unna sig själv små lyxiga saker i vardagen. Om vi inte har råd att åka iväg på den där resan så kanske vi i alla fall kan köpa oss lite lyxig ekologisk kräm, lite rosenrot eller några vitaminer.

Känner du igen det här? Är du mer rädd för att bli sjuk nu än för ett par år sedan och skyddar du dig med hjälp av hälsopreparat?

Etta på topplistan ligger fiskoljan just nu, följt av förkylningsprodukter och ginseng. Även probiotika-produkter för mage och tarm är poppis. Själv har jag Tryggekapsler från Möllers hemma som min sambo fick med sig hem från Norge sist. Fiskolja och vitaminer i ett, det tycker jag är rätt smart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar