måndag 9 november 2009

Veckans träningstips - Supersets!

Har ju anmält mig till DIWU (Do it with us)-training hos Röhnisch där Sporty Spice-bloggaren och träningsexperten Petra Axlund skickar ut smarta träningsprogram, tips och uppmaningar i mejlen då och då för att hålla igång motivationen och inspirationen. Denna vecka tipsar hon om så kallade supersets, ett sätt att få upp träningen till en högre nivå när du står där på gymmet och känner att inget riktigt händer. Så här skriver Petra:

"Detta innebär att du kör två övningar på raken, helt utan vila emellan. Du kan antingen köra två antagonister, det vill säga två muskler som är varandras motsatser. Det kan vara biceps och triceps. Eller så kör man en och samma muskelgrupp fast två olika övningar, till exempel kan du köra axel med hantellyft åt sidan och hantellyft rakt fram. Man kan även köra två helt olika muskelgrupper, en på överkropp och en på underkropp. Till exempel bröstpress och knäböj. Vill du kan du köra tre övningar på raken, så kallade triset.

Syftet med att köra superset är att du tvingar musklerna att jobba hårdare och du kör till utmattning. Dessutom får du dessutom upp pulsen då du kör i ett högre tempo utan vila. Viktigt är dock att du hela tiden kör med sådan vikt att du orkar bibehålla rätt teknik genom hela passet."

Har även hittat en artikel på Metro.se där Petra förklarar superset lite mer ingående och även tipsar om triset och dropset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar