fredag 13 november 2009

Fira fredagen med blåbär

Thank god it's friday! Det är dags för det omtalade fredagsmyset för många, men om inspirationen sinar så kommer jag med ett smarrigt tips. Förra helgen när jag var hemma hos mina föräldrar i Uppsala så hade mamma slavat i köket halva dagen för att laga en riktigt fin trerätters middag. Bland annat bjöd hon på den här härliga blåbärdesserten som hon hittat på Arlas hemsida, kallat Fruset blåbärsfluff. Godast blev fluffet när det fick tina tio minuter innan servering, var lite hårt när man plockade det direkt ur frysen. Fattar inte att det var så hälsosamt, smakade verkligen som gräddglass! Men som sagt, här kommer receptet, och ingen grädde där inte...

För två portioner:
1 dl blåbär
1 dl Kesella lätt
1 äggvita
3 msk strösocker
rivet skal av 1/4 lime( går med citron)
1/2 dl blåbär


Gör så här:
Blanda blåbär och Kesella. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa några minuter. Blanda Kesella, uppvispad äggvita och limeskal snabbt. Häll upp i 2 portionsglas. Ställ glasen i frysen cirka 1 timme. Garnera med blåbär och eventuellt lite rivet limeskal.


Blåbärsfakta Visste du att hela 17 procent av Sveriges yta täcks av blåbärsris? Bären är fulla med A-vitamin och C-vitamin, mineraler och kostfibrer och entocyaniner - en av de kraftigaste antioxidanterna som finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar