onsdag 18 november 2009

Bygg förtroende - bästa tipsen!

Hade ett väldigt lyckat möte igår kväll, superglad Johanna kan nu titulera sig chefredaktör för MaxMix - personaltidningen för Max hamburgare. Sätter igång på allvar efter nyår, ska bli jättespännande! Producerar ett nummer var tredje månad, så kommer fortfarande hinna med en hel del annat frilansande också, perfekt för vad jag vill göra just nu.

Att gå på arbetsintervju är ju inte det enklaste, det brukar vara mycket nerver som poppar upp och stör koncentrationen. Förra veckan när jag skulle gå på intervju nummer två så gav min kompis Camilla mig tipset att gå in på toaletten precis innan mötet, kika mig själv djupt i ögonen i spegeln och säga till mig själv att jag är fantastisk och grym och att de ska vara lyckliga om de får mig. Hon är bra, Camilla. Körde lite pepp i spegeln i hissen i stället, det funkade det också tydligen :-)

För dig som vill ha lite mer konkreta tips på hur du får folk att lita på dig och hur du gör ett bra intryck, så kan jag rekommendera retorikkonsulten Katti Sandbergs aktuella bok Trovärdighet - så bygger du förtroende. Här är några förtroendeingivande tips:

1. Var ärlig - både med vad du kan och vad du inte kan.
2. Var välvilligt inställd mot andra.
3. Dina handlingar ska stämma överens med det du säger.
4. Låt ditt kroppsspråk harmonisera med det du säger.
5. Våga vara personlig.
6. Våga stå för dina åsikter.
7. Känn av stämningar för att invänta det rätta tillfället.
8. Kom inte med bortförklaringar - ordet "men" är förbjudet.
9. Sträva inte efter att bli omtyckt, sträva efter att bli respekterad.

1 kommentar:

  1. Grymt - GRATTIS till jobbet! Spännande företag och spännande uppdrag! // E

    SvaraRadera