tisdag 19 januari 2010

Surdegsbrödsyran

Det bubblar och jäser i de svenska folkhemmen. surdegsbrödet är här för att stanna. Trodde inte att hypen skulle hålla i sig så länge, men det dyker fortfarande upp reportage med jämna mellanrum i diverse tidningar, så lite nyhetsvärde verkar det ha fortfarande. Fick precis ett pressmeddelande om att man nu korat Sveriges härligaste surdegsbröd, där Fazer bageri har uppmanat allmänheten att skapa sitt eget surdegsbröd och skicka in receptet, något som säkert lockade till att fler än vanligt plockade fram degbunken för att mata varje kväll... Tycker vinnarbrödet ser riktigt gott ut, går under namnet Joels Kumminstock. Fattar inte riktigt om det kommer börja säljas eller inte, men det borde det ju, under en begränsad period i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Det inte bara ser gott ut, det _är_ gott också! Jag vet...

    SvaraRadera
  2. Ha ha, det var väl bra att få det bekräftat på riktigt. Kul att du hittade hit - och grattis till vinsten! Tipsa gärna om hur man får till det perfekta surdegsbrödet, det är nog många som undrar.

    SvaraRadera