fredag 8 januari 2010

Smarta koppar

Det är aldrig bra att överdosera något, det håller jag fast vid, men nu pekar forskningen mot att ditt dagliga intag av kaffe och te kanske inte är så tokigt trots allt. En australiensisk studie visar faktiskt att varje kopp te eller kaffe minskar risken mot att utveckla diabetes (typ två) med sju procent. Så om du dricker tre-fyra koppar per dag (koffeinfritt såväl som koffeinhaltigt) minskar det risken med 25 procent, inte så illa. Eftersom diabetesrisken minskade oavsett koffeinet så tror forskarna att den verksamma effekten ligger i dryckernas magnesium och antioxidanter.

Själv gillar jag inte kaffe men är en periodare när det gäller te. Ibland bara grönt, ibland inget alls, ibland smaksatt svart... Just nu är det mycket chai som gäller. Därav en salig blandning på tehyllan som snart svämmar över. Men vi får ta tag i det nu, en kopp per kväll borde jag väl kunna dricka, så kanske lagret är slut om något år eller två...

2 kommentarer:

  1. skriv gärna diabetes typ2. jag har typ 1. och det är STOR skillnad. :)

    SvaraRadera
  2. Självklart är det skillnad, tack för påpekandet! /Johanna

    SvaraRadera