tisdag 9 februari 2010

Soppa för dummies

Sådär ja, här kommer kvällens middagstips (som jag själv åt till lunch), Grön ärt- och broccolisoppa. Var första gången jag lagade den, men definitivt inte sista. Ur hälsosynpunkt är kombinationen en riktig hit och ger dig gott om c-vitamin, järn, folsyra och vitamin K1, som är en viktig bricka i skelettets förmåga att binda kalcium. Viktigt för alla träningstokar som vill ha ett starkt skelett alltså!

1. Koka broccolibuketter och gröna ärtor i en kastrull tills de mjuknat något. Häll av all vätska utom cirka två deciliter. Häll i mixern eller matberedaren.

2. Mix, mix, mix... Häll tillbaka i kastrullen.

3. Tillsätt en liten bit buljontärning och koka upp. Späd med mjölk och eventuellt en skvätt matlagningsgrädde till lagom konsistens.

4. Smaka av med svartpeppar och färsk timjan. Ta-da!

2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Var hittade du receptet?

    SvaraRadera
  2. Knallgrönt kan vara lite avskräckande för många, ha ha... Men som sagt - supergott om man kan leva med färgen. Följde inget riktigt recept utan körde i lite vad jag tror blir gott, gör ofta så med soppor. Men som sagt, kör bara lite kokta grönsaker i mixern och vispa i mjölk, kryddor och lite grädde så blir det nog jättegott! Lycka till!

    SvaraRadera