onsdag 10 februari 2010

Stressa ner - nu!

Många forskare menar att problemet med vår stress idag inte handlar om att vi stressar för mycket utan att vi återhämtar oss för lite. Det behöver inte innebära en långresa eller ens en långhelg på spa utan det finns billigare och enklare sätt att hämta mer energi - med start just nu!

Se fram emot något
Börja varje morgon med att tänka på något litet roligt som du ser fram emot den dagen och även en större sak som finns längre bort på horisonten. Genom att se framåt tränar du hjärnan att fokusera på andra saker än vad som kan gå fel den dagen.
Förändra dina rutiner
Oplanerade händelser är en stresstriggande faktor för många av oss. Om du börjar införa en gnutta överraskningar i ditt liv tränar du upp din flexibilitet och kan hantera vad som helst som kommer i din väg. Testa en ny träningsform eller kanske ett nytt lunchställe!
Sätt upp bilder på dina lyckligaste dagar
Påminn dig själv om dina härligaste dagar! Tejpa upp tre foton, från tre speciella tillfällen, på väggen vid din arbetsplats. Det räcker med att du koncentrerar dig på bilderna i tio sekunder så reducerar du muskelspänningarna. Smart!
Gör om måndag till fredag
Byt TGIF (thank god it's Friday) mot OMGIM (oh my god it's Monday! Se fram emot måndagen, gå ut på afterwork med polarna då istället för att vänta till fredagen. Det handlar också om rutiner och hur vi tänker, att vi inte får slappna av förrän på fredagen. Lev som om det vore fredag, varje måndag!
Kom hem 15 minuter senare
Ta en vacker omväg eller strosa runt och lyssna på musik på väg hem från jobbet. Se det inte som bortkastad tid, utan som ett sätt att slappna av och ställa om hjärnan till ditt privatliv.

Källa: Glamour

2 kommentarer:

  1. Just det här med bilder och foton som får dig att må bra är en favorit. Själv gör jag gärna kollage med härliga inspirationsbilder och sätter upp vid arbetsplatsen. Det räcker verkligen med några sekunders fokusering så är man mycket gladare!

    SvaraRadera