torsdag 11 februari 2010

Träning för tidspressade

Vi har inte all tid i världen, det är mycket som ska hinnas med när det gäller arbete, vänner, förhållanden... Men det finns sätt att hinna med träningen, även för dig som känner dig tidsstressad. Kolla in de här smarta tipsen från Iform.se:

Dela upp träningen
Det behöver inte vara negativt, utan 3 x 10 minuters träning varje dag i stället för en halvtimme i sträck kan faktiskt minska risken för skador. Visst krävs det lite mer intensiv träning under de kortare stunderna, men det blir mindre slitningsskador än på långa rundor.

Spring på morgonen
Bästa vapnet mot en överfull kalender är helt enkelt att ta en löprunda på morgonen det första du gör. Då hinner du inte sätta igång med något annat.

Spring till jobbet
Visst, det förutsätter att du har möjlighet att duscha på plats, men kan vara en smart idé för dig med tajt schema.

Gör träningen flexibel
Tänk inte att du måste vara en strikt slav under det träningsprogram du satt upp, våga flexa med dagarna! Kan du inte träna måndag, onsdag och fredag - så träna torsdag, lördag och söndag i stället. Då kan du fortfarande få en effektiv träning, och dessutom mer flexibel.

Hitta nya rundor
Ingen tycker om slentrian. Toppa både motivationen och formen genom att hitta nya platser att springa på. Gärna på en lite mer krävande terräng, uppför - nerför, mjukt underlag och backar. Aldrig mer tråkigt, och du får en mer effektiv träning.

Och så ett litet motivationstips alla borde börja tänka på så här års - anmäl er till ett lopp. Bästa sättet att hålla igång träningen!

1 kommentar:

  1. Bra tips. Men jag är så morgontrött. Att springa på morgonen eller till jobbet känns verkligen jobbigt för mig. Har du några andra tips för hur man kan hinna träna mer än man lever ett stressigt liv?

    SvaraRadera