måndag 1 februari 2010

Tips på detoxkurer

En läsare eftersökte tips på bra detoxkurer för ett tag sen. Jag är ju en förespråkare av en så sund detox som möjligt, det vill säga ingen juicefasta eller pulverbantningar här inte, utan helt enkelt en vila från koffein, socker, salt, härdade fetter, vete och processad mat. Ett par veckor i taget känns lagom, och tanken är inte att du ska straffa dig själv genom att inte äta det ena eller andra utan snarare ge kroppen en chans att återhämta sig och plocka upp ny energi under några dagar. Frossa i stället i frukt, bär och grönsaker, baljväxter, fullkorn och frön, färska örter, nötter, olivolja, avokado och grönt te.

Fick en fin bok för ett tag sen som jag kan rekommendera, Detox - 14 kurer för energi och harmoni av Helen Foster. Den är grym för att den tar upp detoxer för olika syften, vilket egentligen är grunden i en bra detox -du måste veta varför du vill rensa kroppen och vad du vill ha ut av din kur. Och du får inte bara verktygen för att klara av att få ett sunt intag av föda under din anpassade detoxperiod, utan även råd kring andra kompletterande metoder som ska göra samtidigt för bästa effekt. Det kan vara allt ifrån torrborstning av kroppen till yogapositioner, vätskedrivande massage och positiva tankemönster. Ett helhetskoncept för nystart helt enkelt!

Exempel på detoxkurer du hittar i boken: Nystartskur, Koffeindetox, Sockerdetox, Stressdetox, Detox efter festen, Rökavvänjningskur, Skönhetskur, Kur för ett längre liv... Tro mig, det finns något för alla. En smart, fräsch och nytänkande bok kring en trend som är här för att stanna.


3 kommentarer:

  1. Åh, vad spännande den boken verkar, en sådan vill jag ha!

    SvaraRadera
  2. Finns på Adlibris för 84 spänn - det är ju ingenting!
    http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185605956

    SvaraRadera
  3. Sweet! Jag ska införskaffa :).

    SvaraRadera