söndag 18 april 2010

Pilates-morgon

Känner mig lite mör i kroppen efter helgens fem (!) tuffa träningspass, men det är precis som det ska vara. Idag hade de flesta av deltagarna på Blogger Boot Camp duktigt med träningsvärk, så Matilda Pamelius som körde pilates med oss var rätt snäll och lät alla jobba på sin egen nivå. Själv har jag väldigt ont i ryggen, vilket jag tror att jag drog på mig under afropasset igår där jag kanske slängde loss lite för mycket med kroppen. Eller, med andra ord - jag lät musker jobba riktigt hårt som kanske inte är vana att jobba så hårt, och då blir man stel.

Men härligt har det varit. Pilates är tuffare än man kan tro eftersom du andas "fel" mot hur du brukar andas i normala fall samtidigt som du gör ansträngade övningar och du ska öppna upp bröstet och hålla ramen så att säga. Till exempel: rygglyft liggande på golv med armar sträckta framför dig. När du lyfter kroppen uppåt skulle du normalt andas in, men i pilates ska du andas ut istället - alltid andas ut när det är som jobbigast i övningen. Smart teknik måste jag säga, det tog ordentligt i magen och bålen under de flesta övningar.

Blogger Boot Camp har varit ett skönt inslag i en annars ganska splittrad vecka, känns bra att låta kroppen jobba ordentligt tillsammans med andra träningsentusiaster. Kommer såklart berätta mer om vad vi hade för oss - men nu ska jag sticka ut till Älvsjö och spendera resten av dagen med min syster och mina söta syskonbarn. Kroppen lär inte få vila direkt, det brukar bli rätt mycket lek. Men vila kan jag göra när jag blir gammal. Eller ikväll :-)


Hur jag inte kunde vinna namnskyltstävlingen med DENNA skylt är ju ett under... Eller vad säger ni? Snygg va?

7 kommentarer:

 1. Jag tycker du borde ha vunnit. Helt klart!! =)

  SvaraRadera
 2. Tack för att du var med i helgen :-). Tyvärr kunde inte alla vinna även om din namnlapp också var grym. Fräckt med lite blingbling. KRAM

  SvaraRadera
 3. Ha ha - det var rätt ironiskt menat, jag slängde ihop den klockan halv ett natten mellan fredag och lördag. Dessutom har jag både skorna och Nike sportsband redan :-) Men såna här kreativa uppdrag är jättekul - mer sånt! Och ja, jag är helt klart en fan av bling-bling... Tack Tessan för en riktigt rolig och inspirerande helg, det gjorde ni bra! Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag gillade din namnskylt :)

  SvaraRadera
 5. trevligt värre att ses =)
  tack för hjälpen med pulsbandet hihi!

  SvaraRadera
 6. Roligt att ses på lördagsmiddagen :)

  SvaraRadera