tisdag 16 mars 2010

Vitamino på Grand hotel

Jag var inte den enda hälsojournalisten/bloggaren som var nyfiken på nya drycken Vitamino från Friggs som presenterades idag på Grand hotel. Kan ju möjligtvis vara så att en presslunch där lockar en stor skara människor oavsett vad som presenteras, men det var en del surr om vad som gjorde Vitamino till "Sveriges enda riktiga funktionella dryck" - med tanke på Vitamin well och Vitamin Water...

Vimlade som sagt av folk som testade vitamindryck, minglade och nöjt av lyxbuffé. Själv satte jag tänderna i caesarsallad, röding, färsk grön sparris och potatissallad. Desserten hann jag bara smaka lite på innan det var dags att kliva in i salen för presentation. Ebba Blitz var moderator och intervjuade Friggs Josefin Thofelt Freudman som är hälso- och näringsexpert, och det blev även föreläsning med Jennie Widegren från Bounce. Hade förstått det som att Jennie skulle ge tips på hur man kombinerar en stressig vardag med hälsa och välbefinnande, och berätta om hur man äter och dricker rätt, men hon gjorde mest PR för sig själv och sin dansgrupp Bounce, så det var lite tråkigt. Även om jag såklart älskar Bounce.

Allt som allt var det ett trevligt event, inte minst för att jag träffade på så många andra hälso- och mediatjejer i skaran. Bland annat var hela BBC-gänget där, alltså Terese, Jane och Sofy. Yes, här kommer lite bilder!Min personliga favorit smakmässigt är Vitamin Guard med fläder och grönt te. Speciellt komponerad för att stödja kroppens naturliga försvar och fullpackad med vitamin C och zink. Förutom Guard hittar du Vitamino i varianterna Vital (med smak av röda bär och fruktte) och Beauty (med smak av blåbär och rooibos). Så varför är den så funktionell då? Jo, det är ju mervärdet (vitaminerna) det handlar om, och reglerna säger att det deklarerade näringsinnehållet ska ge minst 15% av RDI (rekommenderat dagligt intag) per 100 ml dryck för att klara kraven. Det gör Vitamino, och eftersom en flaska innehåller 500 ml så kommer du upp i 75-100% av ditt dagliga vitaminbehov om du dricker upp allt innehåll. Produkten är baserad på källvatten och sötningen kommer från naturligt fruktsocker, ungefär samma sockerinnehåll som ett stort päron finns i en flaska. Kanske inte den bästa måltidsdrycken alltså, men rätt schysst törstsläckare om du vill ha något gott och hälsosamt on-the-go. Och bra för dig som vet att du har svårt att få i dig alla vitaminer du behöver genom kosten.
Obs. Lanseras i butik först vecka 14.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar