
Torkad frukt i allmänhet är ju ett perfekt alternativ till godis när du vill ha lite sötma men ändå få i dig mineraler och vitaminer. Just fikonen har ett relativt lågt kaloriinnehåll samtidigt som de är rika på fibrer som är bra för matsmältningen. Och en färsk amerikansk studie visar faktiskt att de torkade fikonen är en av de bästa källorna till antioxidanter du kan hitta - ännu en anledning att köpa hem dem i jul!
Johannas chokladgodis
Grovhackad mandel
Grovhhackade hasselnötter
Russin
Fikon skurna i bitar
Mörk blockchoklad
Ljus blockchoklad
Hacka mandel och nötter i rätt stora bitar, skär fikonen i mindre bitar och blanda allt i en skål tillsammans med russinen. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner i skålen, rör om och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ ut i kylan eller i kylen för att stelna och lägg dem sedan i en fin burk. Du bestämmer själv hur mycket du ska ha av varje ingrediens, och kan byta ut och lägga till sånt du gillar. Hur tjock smeten ska vara bestämmer du själv, huvudsaken är att allt är täckt i choklad så det stelnar ihop till godisbitar. Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar