fredag 11 december 2009

Sjung dig frisk i jul!

Det finns fler än jag som blir glada av att sjunga. Oavsett sångröst så kommer glädjekicken som ett rus och fyller hela dig med energi och gott humör. Enligt mig borde alla sjunga mer, i synnerhet nu i juletider. Det finns en hel del olika alternativ att välja på, Topphälsa gjorde en lista i senaste numret:
Sjung i kör - det kan ge otroliga kickar. Välj en kör som passar din personlighet och bakgrund. Tänk på att det inte får vara för svårt, kören ska ligga på din nivå och det är en rätt stor fördel om du gillar den musiken som sjungs. (För del delen inte sagt att du måste gillar det du sjunger på alla sätt, min kompis sjunger till exempel gospel för att hon gillar känslan och rytmen, inte för att hon tror på texterna och vill hylla gud...)
Gå på konserter - det finns bra utbud av julkonserter och liknande nu för tiden. Musiken och gemenskapen med andra kan ge rejäla kickar, i synnerhet i de bitarna där alla får sjunga med :-)
Välj rätt musik att lyssna på - i din iPhone, mobil eller dator. Du ska känna både trygghet och stimulans, därför behöver du en varierad låtlista för att det inte ska bli irriterande och tjatigt.
Se en film om musik - till exempel Kay Pollacks Så som i himmelen, eller min personliga favorit Sound of music.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar