torsdag 23 juli 2009

Framtidens mattrender

Norska företaget Matforsk har funderat lite på hur framtidens mattrender kommer att se ut, och det här är vad de förutspår:

Mat som medicin - vi kommer helt enkelt att köpa livsmedel med probiotika och andra smarta bakterier. Till exempel vaccinshots, mat som botar en irriterad tarm, mat mot stress osv.
Mer flytande grönt - i form av juicer och smoothies.
Färgkodning - matens färger får mer betydelse. Den kommer att färgkodas och visa vilka typer av antioxidanter och fenoler den innehåller.
Kål blir coolt - vi kommer att äta mer rotfrukter och kål, och vi kommer att få se nya sorters baljväxter och ärtor.
Mat med hem från jobbet - vi kommer att se mer färgiglagad mat som köps hem med på vägen från jobbet, så kallad "cataway". Mer catering och mindre shopping i livsmedelsaffärer.

Så här är det alltså tänkt att vi ska äta år 2030. Källa: Iform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar