tisdag 31 mars 2009

Tips för att blomstra

Hemkommen från en underbar tjejweekend i Dublin med mina vänner Malin och Jonna. Tog inte med datorn, därav bristen på bloggande. Men även om jag saknar skrivandet efter bara ett par dagar så är det skönt också att tillåta sig själv att ta semester på riktigt. I Dublin hade våren kommit. Vädret växlade mellan små skurar och strålande sol, men parkerna var härligt gröna och när vi promenerade genom St Stephens Green så doftade det starkt av hyacinter från rabatterna.


Forskare vid Rutgers University i New Jersey har kommit på att alla människor, män som kvinnor, blir gladare av blommor än av alla andra presenter så som choklad. De tror att det beror på att vi efter alla års frösodd och experimenterande har lyckats odla fram blommor som passar oss emotionellt både när det gäller färg, form och doft - ett smart medel för att kicka igång alla våra känslor alltså.

Själv fyller jag år idag och har hittat ett stor undangömt paket från pojkvännen som jag ska få ikväll. Inga blommor i sikte, än...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar