onsdag 18 mars 2009

Skaldjur och skumpalyx

Idag var jag på presslunch/smyginvigning på Brut bar som ligger i källarlokalen av restaurangen Prinsen. Charmiga lokaler och en lyxig satsning på champagne och skaldjur - en hit enligt mig! Priserna låg faktiskt hyfsat bra för att vara av den här sortens krog, och det fanns flera sorters cava och prosecco på glas för den som tycker att skumpa bränner för stort hål i plånboken. Vi fick testa tre rätter, osäker på om de finns på menyn - men det borde de göra, det var otroligt gott. Gäddmousse, ungsbakad kummel och chokladtårta, mmm... Ostron fick man också om man ville det, men jag kan (trots att jag har försökt flera gånger) inte låta bli att känna att man äter slemklump med saltvattensmak - därför stod jag över.


Fint uppdukad isbar med kylda flaskor bubbel och skaldjursplatå mötte oss när vi kom in genom porten. I like!

Kocken hade ett stort antal glasburkar över och har bestämt sig för att all mat ska serveras på det här sättet. Så vackert vet jag inte om det var, men värmen håller sig bra och det känns kul med något som är lite annorlunda!

Så här såg det ut när jag väl slevat upp huvudrätten på tallriken. Ingen färgexplosion direkt, ögat skulle må bra av lite mer färgglada grönsaker kanske, men smaken på kummeln, potatispurén och bondbönorna var underbar - allt bara smälte i munnen. Lucky me som har fått ett presentkort på återbesök!

Alla bra kalas ska avslutas med tårta. Inga invändningar här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar