tisdag 24 mars 2009

Sommarens första grillbuffé

Jag och min Cosmokollega Camilla var på presslunch på Djurgårdsbrunns värdshus idag. Förutom att ta del av sommarens första grillbuffé bjöds det på mattrender, dryckestrender och australiensiskt rödvin som, hör och häpna, har en lägre halt tanniner och histaminer vilket ger mindre huvudvärk. Yes, äntligen ett gott rödvin som man kan njuta av utan att oroa sig för migränkänslan. Det garanterar inte en bakfyllefri dagen efter om det var det du trodde, men många får du ont i huvudet redan efter ett par glas, och då kan det här vinet funka bättre alltså.

Vinet som heter Ken Creek var faktiskt jättegott, medelfylligt med inslag av röda bär och lite kryddigt i smaken. Nu är jag inget expert på att beskriva vin, vilket man tydligen ska vara nu för tiden. Det är trendigt/viktigt att kunna prata om maten och drycken man intar, därför finns inte mindre än 57 vinsmakarord på Systembolagets hemsida för den som vill imponera under nästa middag.


Camilla som inte är så förtjust i rödvin erkände att det faktiskt var ganska gott, men gillade browniebitarna bättre.

Själv skulle jag absolut rekommendera Ken Creek. Finns på Systemet från och med den här veckan och kostar 84 kronor för en flaska. Ett glas om dagen ni vet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar